داروی بیماری ایدز ساخته شد؛ ریشه کن کردن HIV با تزریق این واکسن

0

شرکت داروسازی گیلیاد موفق شده داروی بیماری ایدز را تولید کند. آیا محققان بالاخره راهی برای ریشه کن کردن بیماری HIV پیدا کرده‌اند؟

یکی از بیماری‌های سرایت پذیر مرگبار که تا به امروز جان انسان‌های زیادی را گرفته، ایدز است. این ویروس خطرناک و مسری که از راه‌های مختلف وارد بدن می‌شود، تا به امروز هیچ راه درمانی نداشته و دانشمندان را سردرگم کرده است. علاوه بر این درمان اولیه و کوتاه مدت ایدز، نیاز به پرداخت هزینه‌های گزاف دارد که از عهده اغلب مبتلایان خارج است.

داروی بیماری ایدز موثر است

خوشبختانه شرکت داروسازی گیلیاد، موفق به کشف دارویی شده که می‌تواند ریشه این بیماری مرگبار را از بین ببرد. در تیر ماه سال جاری، محققان نتایج کارآزمایی این دارو را که روی گروهی از زنان انجام شده بود، منتشر کردند. اثربخشی دارو در آزمایشات 100 درصد بود که خبر خوبی برای مبتلایان به حساب می‌آید.

داروی بیماری ایدز

از طرفی اثربخشی دارو روی مردان، 96 درصد اعلام شده که عدد مثبت و خوبی است. در حال حاضر واکسن شرکت داروسازی گیلیاد در برخی از کشورها در دسترس است، اما همچنان امکان خرید آن برای بسیاری از بیماران وجود ندارد. نام این داروی معجزه بخش، لناکاپاویر بوده که با نام تجاری سانلنکا شناخته می‌شود.

افرادی که مبتلا به ویروس اچ آی وی هستند، بایستی دو مرتبه در سال این دارو را دریافت کنند. هم اکنون در ایالات متحده آمریکا، کانادا و اروپا، امکان دسترسی به سانلنکا وجود دارد. به اعتقاد یکی از کارشناسان ایدز، هرگز دارویی که به اندازه Sunlenca موثر باشد، ندیده‌ایم.

بیشتر بخوانید:

نتایج یک تحقیق: سگ های باهوش مغز کوچک تری دارند

داروی بیماری ایدز

پیشگیری از ایدز با داروی جدید

یک خبر خوب از سوی شرکت داروسازی گیلیاد، عرضه سانلنکا به صورت ارزان قیمت و عمومی در 120 کشور فقیر با نرخ بالای ایدز است که عمدتا در آفریقا، آسیای جنوب شرقی و کارائیب هستند. همچنین برخی کشورها نظیر پرو، آرژانتین و شیلی به گیلیاد نامه نوشته و درخواست کمک کردند.

مدتی پیش روز جهانی ایدز بود و طبق آمار رسمی، حدود 630 هزار نفر در سال گذشته بر اثر ابتلای به ایدز جان باخته اند. ترسناک اینکه این آمار به صورت رسمی است و خیلی از مبتلایان، راجع به بیماری خود اطلاعی ندارند. البته این آمار نسبت به گذشته کاهشی شده و نشان می‌دهد که محققان در گذرگاهی تاریخی قرار دارند و احتمال اینکه بتوانند اچ آی وی را برای همیشه درمان کنند، زیاد است.

در صفحه برتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.