روش صحیح شستشوی سبزیجات

0

استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی امری حیاتی است اما نه همراه با حشرات، مواد شیمیایی و باکتری هایی که همراه با آن است. پس بهتر است روش درست شستشوی سبزیجات را بیاموزید. آیا میدانید آلوده ترین بخش یخچال شما کجاست؟ تحقیقات پژوهشگران نشان داده است، سبزی های تازه موجود در یخچال، آلوده ترین بخش یخچال را تشکیل میدهند. این مطالعات نشان داده هر گرم کاهویی که از مغازه میخرید، حاوی دو میلیون باکتری است؛ تازه به آن گرد و خاک، لارو انگل ها و آلودگی های احتمالی کودهای شیمیایی را هم اضافه کنید. آیا این عدد و رقم شما را ترساند و به فکر حذف سبزی و میوه های تازه از رژیم خود افتادید؟ هرگر این اشتباه را نکنید. کافی است که در ضدعفونی و شستشوی سبزیجات و میوه ها نهایت دقت را به کار برده و طبق راهنمای ارائه شده عمل نمایید. 

برای شستشوی مناسب سبزیجات باید چنین عمل کرد:

  1. پاک سازی

ابتدا سبزی را خوب پاک کرده و با آب سالم شستشو دهید تا مواد زاید و گل و لای آن برطرف شود.

  1. انگل زدایی

3 تا 5 قطره مایع ظرف شویی را در 5 لیتر آب (20 لیوان) بریزید تا کف ایجاد شود و سبزی را از روی کف آب جمع آوری و پس از آن با آب سالم ستشو دهید تا تخم انگل ها و باقی مانده مایع ظرف شویی از آن جدا شود

  1. گند زدایی

یک گرم (نصف قاشق چایی خوری) پودر پرکلرین 70% را در یک ظرف 5 لیتری آب بریزید و سبزی و میوه گندزدایی شده را در این محلول به مدت 5 دقیقه برای ضد عفونی و از بین بردن میکروبها قرار دهید. اگر پرکلرین در دسترس نباد میتوانید از هر ماده ضد عفونی کننده میوه و سبزی مجازی که در داروخانه ها و سوپرمارکتها وجود دارد طبق دستور العمل آن استفاده کنید

  1. شستشو:

سبزی ضد عفونی شده را با آب سالم بشویید تا باقی مانده کلر از آن جدا شود و سپس آن را مصرف کنید

  منبع: سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.