معرفی و نقد انیمیشن پسر دلفینی 1401

0

انیمیشن پسر دلفینی که در سال 1401، پس از یک اکران موفق در کشور روسیه به سینماهای داخل کشور راه پیدا کرد. این انیمیشن در اواسط شهریورماه 1401 اکران اکران شد. من هم در اوایل مهرماه با همراهی رفیق همیشگی به تماشای این انیمیشن نشستم. در ادامه نظراتم را در مورد انیمیشن ایرانی پسر دلفینی می خوانید. شاید تنها دلیل عدم فروش شگفت انگیز این انیمیشن، اتفاقات شهریور ماه 1401 است.

نظر کلی در مورد انیمیشن پسر دلفینی

مثل مابقی نقد و بررسی‌های انیمیشنی که نوشتم (نقد و بررسی انیمیشن بچه زرنگ مثلا) اول به صورت خلاصه نظرم را و نمره این انیمیشن از نگاه خودم را می‌گویم سپس از سه جنبه داستان، گرافیک و تکنیک ، دوبله و جزئیات دیگر به بررسی انیمیشن می‌پردازم.

پسر دلفینی برای من از آن دست انیمیشن‌هایی بود که سانسور کردنش به شدّت تجربه افتضاحی برای من رقم زد. برای مشاهده انیمیشن در سینما، با پدیده سانسور داستان و وقایع در انیمیشن مواجه هستیم و حتی این سانسور در تجربه یکنواختی صدا و تصویر هم افتضاحاتی رقم زده است. با این‌حال، گرافیک خود انیمیشن، بخشی از هویت کاراکترها و کمی موارد جانبی باعث شد به این انیمیشن نمره 15 از 20 را بتوانم بدهم. هر چند بعد از گذشت 5 ماه با انتشار انیمیشن بچه زرنگ خیلی سطح انتظاراتم از انیمیشن ایرانی بالا رفت با این‌حال ایده‌آل گرایی خودم را در این مورد کنار گذاشتم.

حتما بخوانید: لیست بهترین انیمیشن‌های ایرانی

مادری که در انیمیشن پسر دلفینی نیست!

شاید بزرگ‌ترین نقدی که به انیمیشن پسر دلفینی می‌توانم وارد کنم این است که داستان، آهنگ طلیسچی و … همه در مورد مادری هستند که حتی پس از اغما، با تمام وجود برای نجات پسرش و دریا فداکاری می‌کند و اشک او شفابخش بیماری موجودات دریاست. اتفاقی که اگر کمی موشکافانه به آن نگاه نکنید، متوجه نخواهید شد.

حال انتظار دارید کودکی که پیام‌ها را از زاویه نگاه خود می‌بیند، دنیای پسر دلفینی را و فداکاری عاشقانه مادرش را بفهمد. ناهید مادر پسر دلفینی حتی نامش به درستی بیان نمی‌شود و شخصیتش کمتر از ناخدای قمار باز معرفی شد. این فداکاری به کنار، فداکاری مادر سفید که خود با جان و دل مسئولیت بزرگ کردن پسر را برعهده داشته نیز خیلی کم مورد توجه قرار می‌گیرد.

بجز مشکلات اساسی در داستان، ضعف بزرگ نخ تسبیح که من آن را در انیمیشن نمی‌بینم، در تکنیک گرافیکی نیز مشکلاتی بزرگ وجود دارد. اصلی‌ترین مشکل، اختاپوس دوست داشتنی من، است. اختاپوس که بخاطر اعتیاد به مواد شیمیایی در حال بزرگ شدن و اعتیاد بود، بهتر نبود رنگش کم کم تا بزرگ شدن تغییر کند؟ هنگامی که در آخر انیمیشن اختاپوس به یک باره تمام مایع درون شیشه را می‌خورد تازه اثرات جنون و تغییر رنگ را می‌بینیم. درحالیکه اختاپوس به صورت دائمی تحت تاثیر این مواد شیمیایی بوده است.

بازارپردازی پسر دلفینی؛ کاری مهم در صنعت انیمیشن

شاید مهم‌ترین اتفاقی که پس از اکران پسر دلفینی افتاد و ارزش این انیمیشن ایرانی را بیشتر کرد، بازارپردازی و تولید محصولات متنوع کودک و نوجوان از این انیمیشن بود. من در داستان انیمیشن مشکلات زیادی مشاهده کردم امّا می‌توان از این مشکلات با مشاهده محصولات تولید شده چشم‌پوشی کرد. اکشن فیگور پسر دلفینی، لوازم تحریر و … از جمله محصولات مختلف این انیمیشن ساخته شده اسکای فریم است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.