کودک نابغه شما این نشانه ها را دارد؟!
ویژگی نوزادان باهوش
کودک نابغه بهره هوشی بالایی دارد قادر است از ماه پنجم تولد خوشحالی، ناراحتی، اضطراب و استرس را بیش از ديگر نوزادان از لحن و صورت پدر و مادرش بخواند. بدین ترتیب باید مواظب باشید که درحضور این نوزادان از ابراز احساسات منفی و غمگینانه خودداری کنید.
به طور رایج نوزادان از ۹ ماهگی قابلیت تقلید از اطرافیان خویش را دارند. ولی نوزادان باهوش امکان دارد از ۸ ماهگی این رویه را پیش بگیرند. به این ترتیب باید بدانید که نوزادان با چشمانشان رفتارهای شما را اسکن ميکنند و رفتارهایی شبیه شما نمایش می دهند. در این سن و سال است که نوزادان علاقه زيادي به تماشای خود در آیینه دارند. نوزادان باهوش در قیاس با ديگر نوزادان عکس العمل های هیجان انگیزتری در در برابر موسیقی نشان می دهند. آنها با گوش دادن موزیک های ریتمیک دست، پا و سر خویش را تکان میدهند و غالبا بدون هیچ پیش زمينه اموزشی حرکات موزون از خود نشان می دهند. یادگیری زبان در نوزادان باهوش معمولاً در ۱۵ ماهگی اتفاق می افتد. آنها در این سن قابلیت یادگیری دستور زبان و گرامر را دارند و گاهی میتوانند یکی دو ماه زود تر از دیگر نوزادان با کاربرد کلمه ها اشنا شوند و از آنها استفاده کنند.
ویژگی کودکان باهوش
▪ دامنه لغات پیشرفته: اینکه بچه زود به صحبت بیاید تنها نمی تواند علامت نبوغ و استعداد وی باشد، ولی درصورتی که وی از لغات و جملات پیشرفته بهره بگیرد ، احیانا به همان باهوشی است که فکرش را می کنید. یک بچه ۲ ساله عادی میتواند جمله ای مثل« یک سگ آنجاست» را به زبان بیاورد ولی یک بچه نابغه این جمله را ميگويد :« یک سگ قهوه ای در حیاط پشتی است و دارد گل ها را بو می کند.»
▪ فهم مفاهیم پیچیده: بچه ها بسیار باهوش میتوانند مضامین پیچیده را درک کنند، از روابط مختلف سر در بیاورند و انتزاعي فکر کنند. آن ها مشکلات را عمیقا درک می کنند و به راهکار ها می اندیشند.
کودکان نابغه معمولاً در انجام وظایفی خاص پشتکار و اراده دارند
▪ توجه به جزئیات:
یک بچه نابغه شوق فراوانی نسبت به جزئیات نشان می دهد. کودکان بزرگتر امکان دارد بخواهند در مورد جزئیات و نحوه عملکرد یک ابزار اطلاعاتی داشته باشند ولی یک بچه خردسال نابغه میتواند یک اسباببازي را دقیقا سر جای خود قرار دهد و درصورتی که چیزی در جای اصلی خود قرار نگرفته باشد، متوجه می شود.
▪ طيف وسیع علاقه مندی ها:
بچه ها پراستعداد به مباحث گوناگونی علاقه نشان می دهند. یک ماه امکان دارد از دایناسور ها خوش شان بیاید و ماه بعد به سراغ موضوعات فضایی و… بروند.
▪ حفظ اطلاعات: اصطلاح «این گوش در و آن گوش دروازه» در خصوص بسياري از بچه ها صدق ميکند و کودکانی که جز این دسته نیستند، قادر به حفظ دامنه گسترده ای از داده ها بوده و میتوانند بعد ها هم آن ها را بخاطر بیاورند. من جمله نمونه های مشاهده شده در این زمينه میتوان به بچه ۶ ساله ای اشاره نمود که بعد از یک گردش تفریحی در موزه فضایی توانست یک راکت فضایی را دقیقا به تصویر بکشد.