مقایسه انواع عطر ؛ ادوپرفیوم ، ادوتویلت ، ادکلن و اوفرش
مقایسه انواع عطر بر اساس غلظت ،قیمت ،ماندگاری و...
انواع عطرهای موجود در بازار در غلظت های متفاوت عرضه میشوند و هر یک ویژگی های خاص خود را دارند. ماندگاری، پخش بو، قیمت و میزان قدرت رایحه از ویژگی هایی هستند که با تغییر غلظت اسانس عطر متغیر اند. در ادامه انواع عطر ها را معرفی و بررسی میکنیم.
انواع عطر
به طور معمول 6 نوع عطر در بازار جهانی رایج هستند:
- ادوپرفیوم (Eau de Perfume یا Eau de Parfum)
- پرفیوم (Perfume یا Parfum)
- ادو تویلت (Eau de Toilette)
- ادکلن (Eau de Cologne)
- اوفرش (Eau Fraiche)
- عطر های روغنی
تفاوت اصلی این دسته ها در غلظت اسانس و مواد معطر است. همچنین تفاوت در بیس و پایه آنها نیز یکی دیگر از معیارهای دسته بندی است؛ بیس معمولا روغنی، الکلی و یا آب است.
اسانسهای مصرفی برای تولید عطر هم به صورت طبیعی و هم به صورت مصنوعی (ساخته شده توسط انسان) تولید میشوند؛ برخی اوقات به صورت تماما مصنوعی و یا تماما طبیعی استفاده میشوند و برخی اوقات به صورت ترکیبی از هر دو نوع اسانس در تولید انواع عطر مصرف میشوند. برخی از این مواد معطر از جانداران و حیوانات نیز منشاء میگیرد.
مقاله پیشنهادی: همه چیز درباره نت های عطر و معرفی 10 نت اصلی و پر طرفدار
پرفیوم(Parfum/Perfume)
بالا ترین غلظت روغنهای معطر و یا اسانسهای معطر که حدودا 20 الی 30 درصد از حجم عطر را تشکیل میدهد، در پرفیومها وجود دارد. این مدل از انواع عطر ، به دلیل دارا بودن حجم بالایی از روغن ها و اسانس های معطر، بالا ترین قیمت را به نسبت سایر عطر ها دارند.
به نسبت غلیظ تر و روغنی تر از سایر عطر ها هستند و بالاترین ماندگاری را در میان انواع عطر دارند (در برخی موارد ماندگاری تا 24 ساعت نیز ادامه دارد).
پرفیوم ها به دلیل کم بودن غلظت الکل در این عطر ها، برای افراد دارای پوست حساس بسیار مناسب اند.
ادوپرفیوم(Eau de Perfume /Eau de Parfum)
بعد از پرفیوم ها، ادوپرفیوم ها بالاترین غلظت را دارند. در حدود 15 الی 20 درصد حجم این عطر را اسانس و روغن معطر تشکیل داده است و تا حدودی از پرفیوم ها قیمت مناسب تری دارند.
با وجود اینکه میزان الکل و آب موجود در ادوپرفیوم ها از پرفیوم ها بیشتر است، اما همچنان دارای غلظت بالایی از مواد معطر هسنتد؛ به همین دلیل ماندگاری حدودی 6 الی 8 ساعته دارند.
ادوپرفیوم ها نیز برای پوست های حساس مناسب اند چرا که غلظت الکل متناسب است.
ادوتویلت(Eau de Toilette)
درصد اسانس و روغن های موجود در این دسته از انواع عطر حدودا 5 الی 15 درصد است. ادوتویلت ها به نسبت فرمولاسیون سبکتری نسبت به پرفیوم ها و ادوپرفیوم ها دارند و از پرفروش ترین انواع عطر ها هستند.
به دلیل قیمت مناسب تری که دارند از رقیبان اصلی ادوپرفیوم ها محسوب میشوند. ماندگاری ادوتویلت ها در حدود 1 الی 4 ساعت میباشد.
به دلیل بالا بودن غلظت الکل، پراکندگی سریع تری دارند ولی به همان نسبت ماندگاری کمتر. غالبا از رایحه های خنک برای ساخت ادوتویلتها استفاده میشود.
ادکلن(Eau de Cologne)
ادکلن ها از سبک ترین عطر های موجود در بازار اند؛ این عطر ها حاوی 2 الی 5 درصد اسانس و روغن معطر هستند. فرمولاسیون ادکلن ها غالبا مردانه است ولی در میان آنها ادکلن های زنانه نیز یافت میشود.
به دلیل پایین بودن ماندگاری نسبی و نیاز به تجدید مصرف مداوم ادکلن ها، این دسته از انواع عطر در بطری و بسته بندی بزرگ تری تولید و عرضه میشود.
ادکلن ها حداکثر 2 ساعت ماندگاری دارند و از عطر های بسیار مقرون به صرفه و مناسب قیمت اند.
اوفرش(Eau Fraiche)
این دسته از انواع عطر بسیار رقیق بوده و فقط دارای 1 الی 3 درصد اسانس و روغن معطر در ترکیبات خود هستند. واژه فرانسوی “Eau Fraiche” به معنی آب تازه میباشد؛ بیس اصلی این دسته از عطر ها آب است و ماندگاری حدودی 1 ساعته دارد. این عطرها برای افراد حساس به بوهای شدید و افرادی که از میگرن رنج میبرند بسیار مناسب است.
اوفرش ها از سایر انواع عطر معرفی شده محبوبیت کمتری دارد و در بازار ایران به سختی پیدا میشود.
عطر های روغنی
این عطر ها روغنهای معطر خالص هستند و در ترکیبات آنها از الکل و یا آب استفاده نشده است. غلظت مخلوط روغن های معطر در این عطر ها متفاوت است.
اکثر عطر های روغنی دارای غلظت 20 درصدی از اسانس های معطر هستند و 80 درصد باقی مانده از حجم عطر را یک روغن حامل تشکیل می دهد. در برخی موارد از روغن حامل استفاده نمیشود و عطر روغنی غلیظ تر است؛ این عطر ها در بطری های اسپری دار عرضه نمیشود بلکه باید با رولر مخصوص و یا با قطره چکان مصرف شوند.
یکی از معایب این عطر ها این است که به دلیل تفاوت چگالی روغن ها، برخلاف سایر رایحه های برپایه آب یا الکل، قابلیت درهم آمیخته شدن کمتری دارند؛ در نتیجه ترکیب کردن نت های متنوع در این عطر ها سخت تر است.
این عطر ها به دلیل دارا نبودن الکل، قابل اشتعال نیستند و همچنین برای پوست های حساس بسیار مناسب اند. هنگام استفاده مستقیم عطر های روغنی روی پوست، روغن های معطر با چربی طبیعی پوست ترکیب میشود و ماندگاری بیشتری را ایجاد میکند.
برای همه سلیقه ها
برخی از شرکت های معتبر جهانی برای راضی نگه داشتن مشتریان خود، برخی از عطر های خاص و پرفروش خود را با غلظت های مختلف و در قالب کلکسیونی از ادوتویلت، ادوپرفیوم، پرفیوم و … تولید و عرضه میکنند. با این شرایط شما میتوانید رایحه مورد علاقه خود را با قیمت، ماندگاری و غلظت مورد نظر خود انتخاب کنید.
سخن پایانی
برخی از افراد به دلیل سردرد های میگرنی مجبور به استفاده از عطر های ملایم و رقیق تر اند. همچنین برای محیط های کاری و رسمی بهتر است از عطر های تند و قوی استفاده نشود.
در نقطه مقابل، برای روز هایی که ساعات طولانی در خارج از خانه به سر میبرید مجبور به استفاده از عطر های قوی تر و با ماندگاری بیشتر هستید و برای تکمیل استایل خود برای مراسم ها و مهمونی ها، عطر های قوی و با پخش بو و ماندگاری بالا بهترین انتخاب اند.
با توجه به نیاز خود و هدف استفاده از عطر و شناختن انواع عطر میتوان به راحتی عطر مناسب را انتخاب کرده و از آن لذت ببرید.
بسیار عالی،چقدر مفید و آموزنده،مرسی از زحماتتون?